luni, 22 septembrie 2008

Scrisoare catre copilul meu

Ce stii tu suflet inocent ce e suferinta? Ce stii tu care nu ai simtit durerea iubirii pana acum, tu care traiesti intr-o lume de vise, intr-o lume de poezie, intr-o lume diferita de a noastra, a oamenilor de rand. Nu pot sa stiu ce vezi si daca vezi ce vedem si noi. Eu cred ca nu, eu cred ca vezi magia din lucrurile ce ne inconjoara, vezi ceva ce noi am uitat de mult. Vezi iubire in fiecare strop de ploaie, in fiecare floare. Vezi o simfonie de culori unde noi vedem doar asfalt gri si nori negri. Ce mult as vrea sa pot sa fiu ca tine. Sa vad ca tine, sa aud ce auzi si tu pentru ca in lumea ta ingerii iti vorbesc, pentru ca in lumea ta orice fapta buna isi primeste rasplata, pentru ca in lumea ta sinceritatea nu e pedepsita, iubirea nu e izgonita, ratiunea nu ia locul sentimentelor. Ce lume frumoasa, ce copil inocent, ce suflet distins. In ignoranta ta esti mai bun decat orice savant pentru ca savantii nu simt… sa nu uiti sa iubesti tot ce e in jurul tau, sa nu uiti ca ratiunea omoara sentimentul, sa nu uiti sa fii tanar.

Ce stii tu suflet inocent ce e suferinta? Dar de ce ai sti asta? De ce ai vrea sa intelegi conceptul? Mai bine sa fie un alt cuvant din dictionar pentru tine. Nu cobora in lumea viselor spulberate. Ramai acolo sus printre ingeri, ramai acolo sus in cerul instelat. Viseaza copile, nu-I asculta pe cei din jur cand iti spun ca visele se nasc pentru a muri, nu ii asculta pe cei care iti spun ca nu poti pentru ca ei la randul lor se simt incapabili. Nu lasa oamenii fara suflet sa iti fure inocenta, agatate de ea asa cum te agati de ultima gura de aer. Traieste ca si cum maine ar fi ultima zi din viata ta, nu astepta nimic de la oameni si vei primi mai mult decat ai crezut posibil, traieste nu vegeta, nu astepta ziua de maine ca sa faci ceea ce iti doresti pentru ca maine e relativ. Maine s-ar putea sa nu existe pentru tine, poate maine intervine implacabilul, poate maine nu exista, poate maine nu vei mai exista decat in amintirile celor care te-au iubit, celor care te-au cunoscut si chiar si asta e trecator. Nu uita sa iubesti.

2 comentarii:

Anonim spunea...

nu as vrea sa gresesc dar...nu e cumva un pasaj din cartea "Lettera a un bambino mai nato" de Oriana Fallaci?

Carla spunea...

Adevarul este ca nu am auzit de cartea despre care vorbesti, initial nici nu stiam ce titlu sa ii dau. Oricum, daca seamana nu pot decat sa il consider un compliment :P