luni, 22 septembrie 2008

Chirii vs Studenti

Se pare ca odata cu tinerele sperante ale statului romanesc, aka bobocii universitari, vin in bucuresti aproximativ 1 mld de euro pe care ii cheltuiesc acestia anual. Majoritatea lor vin din chiriile nesimtite din capitala, in jur de 150 - 250 euro lunar. Zic nesimtite pentru ca asa si sunt, cum sa ceri unui student venit dintr-o localitate de care neam de neamul tau nu a auzit, sa iti plateasca tie 390 euro pentru o garsoniera?

Experientele neplacute prin care am trecut m-au invatat ca se poate si mai rau. Cum va suna sa vina proprietarul dupa o zi de la plecarea parintilor (tu inca novice in ale autoapararii in fata prostiei si nesimtirii) sa iti zica ca daca mai stai cu 2 persoane trebuie sa platesti 150 euro in plus ca ii uzezi suplimentar mobila si aparatele casnice. Cel mai trist a fost ca proprietarul avea maxim 25 de ani.

Pai daca noi intre noi, care suntem tineri si avem recent impregnat in memorie cat de devastator este sa fii student si sa nu ai unde sta sau sa nu ai bani sa stai undeva, ne jegmanim unii pe altii, mi se pare normal ca restul lumii sa faca acelasi lucru. Nu inteleg pur si simplu gandirea asta lacoma de a face bani pe spinarea celor mai saraci. Chirii vs. Studenti: 1:0.

"Măcar noi avem cu ce ne lăuda; mai proşti ca noi nu există!" - Victor Martin (Carte de citit la volan)

Stire completa la: http://www.zf.ro/profesii/studentii-din-provincie-aduc-1-mld-euro-pe-an-in-bucuresti-3211159/

Niciun comentariu: